WHY TELL ME WHY

VRIJ NAAR ANITA MEIJER

We zitten middenin een tweede lockdown. Iets waar we bang voor waren is toch gebeurt. Horeca, detailhandel, musea, theaters en bioscopen zetten alles op alles om deze periode te overleven.

Toch bracht deze tijd ook positieve veranderingen. We vliegen minder, staan nauwelijks meer in de file, kregen meer tijd voor onze dierbaren en beseffen maar al te goed dat we elkaar nodig hebben. De vraag is nu willen we met alles wel terug naar hoe het was of zien we de kansen voor een mooiere toekomstige wereld.

Wat gaan wij als RESET THE WORLD er mee doen en waarom? 
Reset The World is er van overtuigd dat niet alles anders moet worden, maar wel dat zich nieuwe kansen voor doen. RESET THE WORLD begon als een initiatief waar we iedereen een kijkje gaven in de wereld van ondernemend Nederland. Een wereld met prachtige verhalen van tandarts en worstverkoper tot winkeliers, begrafenisondernemers en consultants.  Soms schrijnend, maar meestal positief en vol inspiratie. Dat heeft ons nieuwe inzichten gegeven over ‘hoe nu verder?’.  

WAT GAAN WE DOEN DAN?
Eind februari verschijnt RESET THE WORLD CHRONICLES. Het boek met meer dan 150 interviews ten tijde van corona. Reset the World Chronicles is niet alleen een tijdsdocument, maar ook een boek vol inspiratie, hoop, verandering en dromen. In de meeste interviews bleken de geïnterviewden positief over een aantal veranderingen die versneld of noodgedwongen zijn doorgevoerd. Voor ons als RESET THE WORLD bepalend of we door wilde gaan met waar we mee bezig waren. De 150 interviews gaan we gedeeltelijk in een boek uitgeven. Die wil je toch in je kast hebben. Bestel nu alvast je boek

Maar wat gaan we nog meer doen…

RESET STORIES: 150 interviews, 150 verhalen en 150 meningen waren voor ons de aanleiding om Reset Stories te starten. Reset Stories is een inspiratiebureau met bijzondere verhalenvertellers, unieke locaties en events die je wakker schudden. Reset Stories komt er aan. En ja, je kan er zomaar onderdeel van zijn.

RESET SOCIAL (goed doel): Elk nieuw product dat wij op de markt brengen steunt een organisatie/goed doel. Met het boek Reset the World Chronicles steunen wij Samen voor alle kinderen (Sam&). Sam& is een prachtig samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.

Het lijkt zo normaal dat alle kinderen in Nederland op schoolreisjes gaan, kunnen sporten, muziekles volgen of hun verjaardag kunnen vieren. Helaas kan niet elke ouder dit betalen en door de coronacrisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is steeds groter. 1 op de 12 kinderen groeit op in armoede, ongeveer 2 per klas! Dat is heel erg veel. Sam& springt bij voor deze kinderen en biedt één portaal waar ouders en intermediairs gemakkelijk een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.
Doel: Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

24 HOURS in QUARANTAINE: Onze zakelijke variant, omdat we in ons dagelijkse leven veel samenwerken met consultants/innovators. Hoe kunnen we ons werk aanpassen aan deze nieuwe tijden. Welke kansen liggen er. En ja weer zetten we hier ook onze geïnterviewden bij in. 24 uur en dan wegwezen met een oplossing. Geen maandenlange consultancy, maar ACT NOW

RESET START UP: Zoveel nieuwe ideeën geeft ook kansen voor ondernemers om juist nu een verschil te maken. The Reset start up is er voor jonge ondernemers die een innovatief product of dienst op de markt willen zetten. Ken je een ondernemers met een briljant plan waarvan je denkt die kan wel wat hulp gebruiken laat het ons weten

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .