WHY TELL ME WHY

VRIJ NAAR ANITA MEIJER

We staan aan de vooravond van een tweede lockdown. Iets waar we bang voor waren, gebeurt toch. Het moet dus anders. Sommige zaken verdienen een RESET.

Maar voordat we zover zijn,  laten we eerst even resumeren wat we tot nu toe hebben meegemaakt tijdens corona:

• Maart 2020 zagen we op het nieuws dat er in China een virus heerste. Het was de ver van ons bed show en het zou niet zo’n vaart lopen, toch?
• April 2020 plaatsen wij ongeveer 4 interviews per dag op www.resettheworld.nl van mensen die zakelijk en/of privé getroffen waren door het virus. In alle interviews heerste een positieve stemming, ondanks de situatie waarin men zat. Het gaf ons hoop en eerlijk is eerlijk veel aandacht op een moment dat dit wel even lekker was.
• Juni 2020 verlangden we weliswaar terug naar hoe het was, maar zagen we ook de voordelen van de lockdown. Geen files, thuiswerken, meer echt contact met dierbaren ook al konden we elkaar niet live zien.
• Juli 2020 lieten we alle ‘RESETS‘ weer los, want ons oude leven leek terug te komen. We gingen en masse op vakantie, veel in Nederland, maar ook er buiten. Het kon weer even. 
• Augustus 2020 zagen we de eerste verschijnselen van een terugkerende pandemie. Met name bij jongeren die terugkwamen uit het buitenland.
• Oktober 2020 hebben we 4000/5000 nieuwe besmettingen per week en houden we discussies over hoeveel mensen er getest kunnen worden. Voetbalstadions zijn leeg, sommige sectoren gaan naar de vaantjes en er is een negatief beeld over hoe het verder moet.

Willen we wel terug naar hoe het was of moeten we langzamerhand accepteren dat  de wereld definitief is veranderd en wat voor een kansen geeft dit?
En ja mensen de wereld is veranderd, het gaat niet alleen niet goed met onze gezondheid, maar ook met het klimaat, de armoede en nog veel meer. Wordt het niet eens tijd om er zelf wat aan te doen?

Hebben we niets geleerd van deze periode en wat gaan wij als RESET THE WORLD er mee doen en waarom? 
Reset The World is er van overtuigd dat niet alles anders moet worden, maar wel dat zich wel nieuwe kansen voor doen. RESET THE WORLD is een platform geworden waarin we tot nu toe belangeloos met de geïnterviewde een  persoonlijke) wereld hebben geschetst waarin we nu leven maar die ook inzichten heef gegeven in hoe nu verder?   Een wereld met prachtige verhalen van tandartsen, worst verkopers tot winkeliers, ondernemers en consultants.  

WAT GAAN WE DOEN DAN?
Ten  eerste: THE RESET CHRONICLES ( boek); 150 interviews in tijden van corona is niet alleen een tijdsdocument, maar ook een boek vol richtingen wat we als mens wel en niet willen overhouden aan manieren van leven deze periode. In de meeste interviews bleken de geïnterviewde namelijk best positief over een aantal veranderingen. Voor ons als RESET THE WORLD bepalend of we door wilde gaan met waar we mee bezig waren. De 150 interviews gaan we gedeeltelijk in een boek uitgeven en we vragen jullie om dat mede mogelijk te maken door het boek te bestellen. Die wil je toch in je kast hebben. 
Help ons andere te helpen en bestel nu alvast je boek

Maar wat gaan we nog meer opstarten…

THE RESET SOCIETY: 150 interviews 150 verhalen. 150 meningen. Niet alleen over corona, maar over persoonlijke zaken, over ‘de zaak’ en sommige vol nieuwe ideeën. 150 stemmen naast het grote netwerk van Reset Your Brand aan sprekers. En wie het gemiddelde sprekersbureau bestudeerd denkt 1 pot nat, dat kan beter. Dat kan zeker beter: The RESET SOCIETY met story tellers komt er aan. Ja je kan er zomaar onderdeel van zijn.

RESET SOCIAL: Samen met een aantal organisaties gaan we een aantal projecten ondersteunen. Geld wat o.a. vrijkomt uit de verkoop van ons boek en gaan we stoppen in een aantal sociale projecten. Ons eerste goede doel is Stichting Sam&, een prachtig initiatief van 4 goede doelen die zich inzet voor kinderen. Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Door de corona-crisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is helaas steeds groter.

24 HOURS in QUARANTAINE: Onze zakelijke variant, omdat we in ons dagelijkse leven veel samenwerken met consultants, innovators. Hoe kunnen we ons werk aanpassen aan deze nieuwe tijden. Welke kansen liggen er. En ja weer zetten we hier ook onze geïnterviewde bij in.  24 uur en dan wegwezen met een oplossing. Geen maandenlange consultancy, maar ACT NOW

RESET START UP: Zoveel nieuwe ideeën geeft ook kansen voor ondernemers om juist nu een verschil te maken. Met ons brede netwerk willen we samen een aantal ondernemers selecteren voor de RESET Start Up. Wellicht vind jij iemand in aanmerking komen. Laat het ons weten 
Wil jij actief mee doen in deze beweging? Laat het ons weten