When this pandemic is over, I will…

When this pandemic is over, I will…


Gespot door: Vera de Ruijter
Tekst: Daniel Correo
Foto’s: Hallelujah

Door deel te nemen aan dit project sluit je een pact met jezelf. Een pact om net iets meer uit jezelf en het leven te halen.

Wie zitten er toch achter de posters, billboard, stickers of posts die overal opduiken? Daniel Correo is woordvoerder en mede-initatiefnemer van een groep creatieven die dit project tot leven leven brengt. Maar wie zijn zij en wat willen ze bereiken?

Wat is Postcoronaposts precies?

Postcoronaposts.com is een platform waar mensen kunnen delen wat ze na corona graag willen doen. Het platform bestaat uit één pagina waar bezoekers de volgende zin af kunnen maken: When this pandemic is over, I will…

Alle posts zijn anoniem en openbaar. Als “beloning” voor het invullen ziet men alle posts die er ooit gemaakt zijn door anderen. Zeer originele posts worden op billboard langs de Nederlandse snelwegen getoond. Ook maken wij van sommige posts stickers en posters die we in de stad plakken. Voorlopig alleen in Amsterdam. Sorry.

Wie of wat zit er achter Postcoronaposts?

Een groep anonieme creatieven die onder de naam Hallelujah door het leven gaan. Ik ben een woordvoerder van deze groep.

Hoe zijn zij op het idee gekomen?

Er bestaat een kunstproject waarbij men op een muur de tekst “Before I die…” kunnen afmaken. (https://beforeidieproject.com) Dit is de hoogste vorm van reflectie – waarbij je je eigen leven in perspectief plaatst ten opzichte van de dood. Wij zagen dat ook de pandemie reflectie afdwingt. Ineens had iedereen veels te veel tijd om te bedenken waar het leven nou werkelijk om draait. En daar waren wij nieuwsgierig naar. Naar hetgeen waar mensen waarde aan hechten. En toen werd dit platform geboren. En wel digitaal, omdat de hele wereld toch al achter hun schermpje zat.

Zit er een grotere gedachte achter het idee?

De psychologie achter dit idee is dat wanneer je publiekelijk je intenties blootgeeft (door het op te schrijven) je ook eerder geneigd bent om in actie te komen en ze uit te voeren. Wij vonden dat interessant omdat mensen het vaak lastig vinden om dingen te doen die ze echt willen doen in het leven. Kijk maar hoeveel mensen op hun sterfbed spijt hebben van de dingen die ze niet hebben gedaan. Dit platform geeft net dat (hele) kleine duwtje in de rug om dromen/plannen/intenties waar te maken. Dus door deel te nemen aan dit project sluit je in feite een pact met jezelf.

Tegelijk kan het ook allemaal wat minder megalomaan. Men post ook kleinere, minder spectaculaire intenties. Juist die obscure dingen zijn het leukst om te lezen. Zoals de vingers van een vreemde likken of een nieuw excuus verzinnen om niet meer naar je schoonouders te hoeven.

Kan je iets vertellen over de Postcoronaposts die al gepost zijn?

Hier zijn een aantal voorbeelden:
When this pandemic is over, I will…

…Hug all of my friends non-stop for one hour.
…Finally have a threesome.
…Sneeze in someone else’s armpit.
…Quit my shit job.
…Party like it’s 2019!
…Start wearing underwear again.

We hebben vorige week alle posts (500+) gecategoriseerd en daar kwamen vier grote thema’s uit:

  • Feesten (Hedonisme)
  • Reizen (Avontuur)
  • Connectie (Verbinding met anderen)
  • Betekenis (Zingeving)

Wat is je grootste droom met Postcoronaposts?

Dat zoveel mogelijk mensen hun intenties posten en een positieve verandering in hun leven aanbrengen nadat corona voorbij is.

Wil je zelf een Postcoronapost maken ga dan naar postcoronaposts.com

Doe mee aan de discussie

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .