Een boomzaailing of boom adopteren?

Een boomzaailing of boom adopteren?

Wat was het warm hè deze zomer? Wandelend door de straten leken de huizen wel radiatoren. Zo veel mooie mensen ’s avonds op straat en nog nooit zo weinig geslapen. Een van de vier warmste van deze eeuw volgens de weer-autoriteiten.

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen.  

Het Cool Down City initiatief bereikt deze ambitie door een openbare Rotterdamse Bomenkas te realiseren, Free Tree Giveaway Events te organiseren en met de Free Tree Exchange on wheels het boom bewustzijn bij de mensen te brengen. 

Charlotte van der Heiden is nu 8 maanden bezig met Cool Down City, zonder financiële steun. Haar reserves zijn nu echt op. En de coronatijd heeft het nog magerder gemaakt. Een donatie is meer dan welkom want het belangrijkste is dat ze gratis boomzaailingen kunnen blijven weggeven voor de meest efficiënt vergroenende impact in Rotterdam. De Rotterdammers willen in ieder geval wel. Zo heeft ze de afgelopen tijd meer dan 1400 boomzaailingen weggegeven. Goed voor meer dan 4 hectare potentiële vergroening. Op de site houden ze bij hoeveel het er op het moment precies zijn. Je vindt hierover alle info op cooldowncity.com.

Doe mee aan de discussie

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .