Vicky Persyn

“Ik zie enorm veel veerkracht, wendbaarheid en ondernemerschap in een crazy, onzekere tijd. Het is hoopgevend.”

Naam: Vicky Persyn
Bedrijven: LikeBirds coworking, ThisWay events & Clementien eventfurniture 
Tevens local explorer voor Reset Your Brand & Fresh Forward
Woonplaats: Gent

Vicky, hoe is ‘t daar in Gent?  Coworking space en events met ThisWay zijn waarschijnlijk in de problemen door de corona crisis., Heb je al een rijke vrijgezel gevonden?


Het is pittig. Ik run (samen met een team) 3 bedrijven, waarvan er 2 zich situeren in de event sector  en dat maakt het niet makkelijk.

Ook coworking is op het eerste zicht niet meteen een ideale business momenteel. Maar achterover leunen is nu net niet wat je moet doen. Voor elk bedrijf hebben we plannen opgesteld.

Bij LikeBirds (coworking) hebben we het volledige businessplan omgegooid en dat dan ook ingevoerd sinds september. Bijgevolg hebben we nu een compleet nieuwe manier van coworken met nog meer flexibiliteit.

Bij ThisWay (organisatie van bedrijfsevenementen) hebben we wat communicatie projecten kunnen doen. Bijvoorbeeld voor een innovatief businesscentrum hebben we een virtuele tour van 360° opgezet, maar ook de belettering, de organisatie van een fotoshoot en het uitwerken van digitale infofiches per te verhuren ruimte. Erg leuk om te doen, maar qua volume een pak minder dan wat er oorspronkelijk op de planning stond. 

En bij Clementien (eventmeubilair verhuurbedrijf samen met mijn zus) hebben we net ons eerste meubelstuk gedesigned voor verkoop. 2 weekends terug zijn we daarmee in de pers gefeatured. Dit zorgde vrij snel voor de verkoop van de eerste stuks terwijl we eigenlijk nog niet aan het produceren waren. Bijna te mooi om waar te zijn en ook erg boeiend om te doen.

In België zijn ze weer strenger dan in Nederland qua coronawetgeving. 
Wat mag jij nog allemaal wel doen?

Naast onze persoonlijke bubbel (gezin of de mensen waarmee je onder 1 dak woont) mag je 1 knuffelcontact hebben en deze persoon mag je thuis ontvangen. 

Samenkomen mag buiten met max 4 personen en op veilige afstand.

Qua economie is ondertussen er veel stilgelegd; niet-essentiële winkels, de horeca, sport & fitnesszaken, kappers & schoonheidssalons, … zo goed als alles is dicht. Events en activiteiten zijn verboden. Telewerk is verplicht.

Je schreef dat je een ‘pivot’ aan het doen was met LikeBirds, dat moet je ons Nederlanders toch maar eens uitleggen?

We hebben het complete businessmodel omgegooid en een nieuwe manier van werken uitgeschreven. Eigenlijk was dit iets dat al langer moest gebeuren, maar door corona is het in een stroomversnelling gebracht.

Coworking is per definitie een uitdagend businessmodel. Deze complete ommezwaai was noodzakelijk om LikeBirds op lange termijn verder uit te bouwen. 

Nu we het toch over taal hebben, wat zijn de nieuwe coronawoorden die in de Vlaamse taal zijn opgenomen?

Knuffelcontact is het meest recente. Daarnaast kennen jullie ongetwijfeld ook bubbels, huidhonger en corona-creatie.

Vicky, wat zijn eigenlijk de drie beste Vlaamse smartlappen? En zijn ze allemaal van Eddy Wally of heb je nog andere tips die je de lezers wilt meegeven?

Ik ben niet echt een fan van smartlappen, maar deze 3 komen in aanmerking:

3 leuke tips: Vlaams met een internationale sound.

Have fun met deze 🙂

Wij hebben op onze site de rubriek Coronadoeners, waar ondernemers in staan die heel inventief omgaan met de coronacrisis. Wie zou jij willen nomineren in België? 

Een heel tof voorbeeld is het bedrijf Eye Opener. Zij bouwden fantasierijke decors voor festivals en beurzen, onder andere voor Tomorrowland enz. Nu bouwen ze waanzinnig coole buitenspeelhuisjes en zit hun agenda stampvol.

Nu we toch aan het nomineren zijn: welke ondernemers in Gent moeten wij een hart onder de riem stoppen en waarom?

Eerlijk, ik zou elke ondernemer die een negatieve impact van de crisis ondervindt een hart onder de riem willen steken. Ik zie enorm veel veerkracht, wendbaarheid en ondernemerschap in een crazy, onzekere tijd. Het is hoopgevend.

In Nederland is onze minister-president zeer nadrukkelijk aanwezig. Jij leeft in een land met twee talen, staat de politiek nu dichter bij de mensen dan voor de crisis?

Niet echt. Deze crisis zijn we ingegaan met een interim-regering waarin alleen maar onenigheid was, met alle gevolgen van dien. Onduidelijke communicatie, geen eensgezindheid, een trieste aanpak op verschillende vlakken. Sinds een aantal weken is de regering gevormd en is de communicatie een stuk beter, Alleen vrees ik, samen met velen, dat het voor deze fase van de crisis (waar alle cijfers pijlsnel de lucht in gaan) too little, too late is.

Welke maatregelen, die genomen zijn tijdens deze coronacrisis in België, zijn blijvend volgens jou?

Meer telewerk. Heel wat bedrijven werken ideeën uit rond hybride vormen waarbij er standaard een deel thuiswerk wordt gecombineerd met op kantoor aanwezig zijn.  

Wil je nog iets toevoegen?

Ja, ik hoop dat we elkaar snel terug kunnen zien in Nederland of België om te exploren 🙂

Doe mee aan de discussie

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .