Lauri Soares

“I want to make the world a better place”

Naam:Lauri Soares
Bedrijf:Sill Digital (link per 1/8/20)- Consultant Marketingstrategie Facebook  
Woonplaats:Berlijn

Wie is Lauri Soares? 

Ik ben geboren in Kaapverdië. Al op een jonge leeftijd verhuisde ik samen met mijn ouders en broertjes naar Rotterdam. Ik ben een vrouw met een grote persoonlijkheid. Ik ben 36 jaar oud en ik woon voor mijn werk in Berlijn. Ik ben gek op reizen en ik werk werk al jaren in de tech world. Ik ben creatief en sta altijd 100% achter mijn idealen. Ik hou van mensen, maar niet per se van mensenmassa’s. Alles wat ik doe, doe ik graag en met heel veel liefde en overgave. Ik ben een levensgenieter. Mijn motto: ‘I want to make the world a better place’.

Rotterdam – Berlijn – Zuid Korea. Vanwaar deze locaties? En wat heb je liever: Gangnam Style of de Koreaanse BBQ? 

Hahaha, Rotterdam blijft mijn grote liefde, daar wonen mijn familie en vrienden. Vanwege de liefde verhuisde ik naar Stavanger (Noorwegen). Maar na zes jaar was ik er aan toe om te verhuizen naar een heel grote stad. Ik was al een paar keer in Berlijn geweest en ik vind het geweldig daar. Ik voel mij al 3,5 jaar heel erg thuis in Berlijn; je kan zijn wie je wilt zijn, zonder dat iemand je raar aankijkt. Je kan bijvoorbeeld in de zomermaanden zelfs in je hotpants of een bikini top naar je werk zonder dat iemand raar opkijkt. De wijken in Berlijn zijn heel verschillend en in het uitgaansleven kan je het zo gek maken als je maar wilt. Je kan naar de Berghain (een techno club) maar je kan naar een kinky club zoals KitKatclub 😉 

Zuid-Korea wordt mijn volgende bestemming. Ik wil daar graag over twee jaar naartoe verhuizen. Ik ben er drie keer per jaar en ik heb er inmiddels heel veel vrienden.  De cultuur in Korea spreekt mij aan. Je bent binnen twee uur in Japan, Taiwan en binnen drie uur in andere Aziatische landen .  

Ik ga zeker niet naar Gangnam verhuizen, dat is net te nep voor mij. Gangnam is een dure wijk in Seoul waar veel ‘Plastic Surgery Clinics’ zitten. Als je Gangnam beauty stores opzoekt, dan snap je wel wat ik ermee bedoel. 

Wat zijn jouw favoriete plekken in Seoul?

Hongdae staat bekend als een bruisend uitgaansgebied voor studenten, met karaokelounges en clubs met techno, hiphop en live rockmuziek. Andere populaire activiteiten hier zijn computergames spelen, langs de muurschilderingen in de Picasso-straat wandelen en naar straatartiesten kijken die op K-pop dansen en gitaarsolo’s spelen. Verder vind je hier onafhankelijke kledingzaken en eigenzinnige cafés.

Myeong-dong is een winkelgebied vol internationale modemerken, luxe warenhuizen en lokale cosmeticawinkels. In informele restaurantjes kun je terecht voor Koreaanse noedels en ginseng-kippensoep en op straat zijn Japanse en Thaise hapjes te koop. Voor voorstellingen met een mengeling van volksmuziek en drama ga je naar het Myeongdong Nantatheater. De nabijgelegen 19e-eeuwse Myeong-dongkathedraal heeft een klokkentoren in gotische stijl.

Als je traditioneel Koreaans wilt eten moet je zeker langs de Kwangjang Market. De grootste voedselmarkt van Seoul. Ruim 200 eetstalletjes heten je hier welkom. De markt is overdekt, dus ook op een regenachtige dag kun je er heen. Deze traditionele markt is de beste manier om meer te weten te komen over de lokale eetcultuur. De geur van de Koreaanse delicatessen omringt het gebied waar de meeste voedselverkopers geconcentreerd zijn en je wordt verwend met een ruime keuze op de markt. Je voelt je als de locals als je voor de kraam zit om de beroemde mungbean-pannenkoek  te proberen. Die pannenkoek wordt ter plekke vers gemaakt en smaakt heel erg lekker. Er zijn ook winkels die Koreaanse snacks en souvenirs verkopen die goedkoper zijn dan in andere wijken. 

Welke stad naast Seoul is nog meer een bezoek waard?

Busan!  Zuid-Korea staat niet bekend als echte strandbestemming, maar voor een vakantie vol zon, zee en strand kun je wel naar Busan gaan. Voor mij, als visliefhebber, is Busan the place to be. Zo kan je de Jagalchi-markt bezoeken. Dit is een grote markt in Nampo-Dong, waar vele kraampjes te vinden zijn die exotische vissen verkopen. Deze vissen kun je ter plaatse kopen en zelf klaarmaken, maar er zijn ook kraampjes waar je de bijzondere vissen kunt proeven. 

Wat zijn je favoriete hapjes en drankjes?

Korean BBQ is heel erg lekker. Ik ben niet echt een vleeseter dus ik eet dat niet zo vaak. Maar voor mij is Kimchi jjigae  (김치찌개)  (een kimchi stew)  een delicatesse en Jjukkumi Gui 쭈꾸미구이(spicy grilled baby octopus) 

Mijn favoriete Koreanse dranken zijn: Soju ( 소주) en Makgeolli 막걸리 (Koreaans rijst wijn). 

En als je lekker wilt snacken en je houdt van spicy en hartig, probeer dan Tteokbokki 떡볶이 (Spicy Rijst cake) 

Je bent hard bezig een nieuw bedrijf op te starten? Wil je er iets meer over vertellen?

Ja  klopt. Ik wil al heel lang wat voor mezelf beginnen maar stelde dat steeds uit. Door corona en de lockdown ben ik veel gaan nadenken wat ik nu eigenlijk wil. Toen dacht ik: “Ik heb niks te verliezen, ik ga voor mezelf beginnnen, ik heb zoveel ervaring, waarom niet?” 

Ik heb al jaren ervaring in marketing en E-commerse en Ana heeft al jaren ervaring in coaching. Ana zei altijd tegen mij:“Let’s start someting together.  Ik kan goed coachen en jij bent heel goed in wat jij doet.”

Samen met Ana begin ik een eigen Digital Marketing Agency waarbij de focus voornamelijk ligt op advertenties op sociale media  (Facebook, Instagram) Maar ook Google ads, LinkedIn ads, Pinterest ads. 

We concentreren ons vooral op E-commerse, lead, traffic campaigns, conversion, A/B testing maar ook brand awareness  of video content. Wij helpen bedrijven hun doelen te bereiken, maar ook bij het optimaliseren van hun campagnes of het vinden van de juiste doelgroepen op sociale media. Dat doen wij door middel van adviseren en door campagnes te maken.

Omdat wij voor Facebook hebben gewerkt, gaan wij ook trainingen geven aan bedrijven die meer willen weten over hoe Facebook business manager werkt of hoe zij een succesvolle campagne kunnen maken op sociale media.  Daar komt Ana om de hoek kijken als coach. Over een maand gaat SiiL-digital online en daar zijn Ana en ik super trots op.

Je woont in Berlijn. Welke plekken in Berlijn, die off the grid zijn, raad je mensen aan? 

Als je Berlijn wilt bezoeken doe dat het liefst in de lente- en zomer -maanden, want in de wintermaanden is er niet zo veel te zien of doen en ijskoud. Mijn favoriete wijken in Berlijn zijn:

  1. Museum island:  Leuke musea en heel fotogeniek. Als je wilt picknicken met je vrienden of langs het kanaal wilt zitten dan is Museum Island een ideale plek.
  2. Steglitz: Het is een wijk buiten Berlijn. Mensen gaan er niet graag naar toe omdat het ver weg is maar ik vind het geweldig daar. Je kan er lekker eten en shoppen. 
  3. Friedrichshain: Iedereen kent het maar Friedrichshain blijft leuk. Heel erg hip.
  4. Prenzlauer Berg: Mijn favoriete wijk in Berlijn. Leuke mensen, jonge gezinnen, hippe cafes en leuke boetiekjes zijn massaal naar Prenzlauer Berg getrokken en die maken de wijk een fijne uitvalsbasis voor een tripje naar Berlijn. De wijk moet het niet hebben van bekende bezienswaardigheden, maar vooral van de mooie straten, pleinen en goede sfeer.

Er gebeurt nogal wat in de wereld, corona, Black Lives matter. In hoeverre beïnvloedt dit alles jouw leven?

Laat ik maar beginnen over corona. Ik was in december 2019/januari 2020 in Azië en had nog niet veel meegekregen over corona. Toen ik terug in Berlijn was, hoorde ik het pas hoe serieus het in Azië was doorgebroken. In Duitsland gingen wij al in maart in lockdown en het was heel apart en emotioneel om te zien hoe een stad als Berlijn eruit ziet als het helemaal leeg is op straat. Ik merkte ook hoe belangrijk het is om met je vrienden en familie te zijn. Maar ik had ook momenten dat ik het fijn vond, omdat het buiten heel rustig was en om alleen thuis te zijn en geconfronteerd te worden met jezelf. Ik ben allerlei cursussen gaan volgen, zoals kookles via https://www.maangchi.com/.  Japans leren via tandem. Ik heb daar door ook online nieuwe vrienden gemaakt die ik zeker ga opzoeken wanneer wij weer mogen vliegen.

Door Black Lives Matter heb ik heel veel geleerd over racisme. Ik heb zelf nooit direct racisme meegemaakt. Misschien ben ik teveel met mezelf bezig dat ik dat niet zie, maar ik heb nooit mijn huidskleur gezien als een probleem. Dus als iemand een opmerking maakt doet het mij niet veel, omdat het mij niet raakt. Door Black Lives Matter hoor ik wat mijn vrienden of wat andere donkere mensen meemaken en dat heeft mij wel aan het denken gezet. 

Als wij een RESET merchandise shop maken en we vragen elke geïnterviewden om een product, dienst of iets anders te verkopen via onze RESET Shop, wat zou jij dan willen verkopen om de wereld een beetje te resetten? 

Advies om coronaschade te beperken door middel van sociale media marketing en daarmee je organisatie opnieuw leven in te blazen (dus advies op basis van crisismanagement). 

Op je Facebook-pagina zagen we jouw ideale man oppompen. Kun jij delen met de lezers wie dat is en vooral waarom?  

Ohhhh jaaaa Jason Mamoa is mijn droomman. Maar volgens mij houdt iedereen van Jason Mamoa. Hij is grappig, stoer, heel sportief (ben ik zelf ook). Maar Jason is getrouwd helaas hahah. Maar ik heb een hele knappe vriend in Seoul 🙂

Klopt het dat jij een klein talenwondertje bent en in maar liefst 7 of 8 verschillende talen kan communiceren?

Hahaha een klein beetje. Ik leer graag een nieuwe taal. Ik spreek Nederlands, Engels, Noors, Spaans, Portugees, Deens en een beetje Duits hahah. Ik ben nu Koreaans en Japans aan het leren. Omdat ik vaker in Korea ben, vind ik wel heel fijn om met de locals te communiceren in het Koreaans. Ik leer dat via tandem, echt een top app, en je maakt ook  wereldwijd nieuwe vrienden.  

 Wie zijn jouw grote helden en waarom? 

Ik denk dat ik het dicht bij huis houd. Dat zijn mijn broertjes, het is heel mooi om te zien hoe hard zij werken om hun droom te verwezelijken. And no matter what, zij blijven altijd positief.  

Michelle Obama is ook een voorbeeld voor mij, want zij is een heel sterke vrouw, intelligent  en heel ambitieus, elegant, mooi en een wereldverbeteraar. Heel veel mensen hadden zoveel kritiek op haar en zeiden hele gemene dingen over haar, maar zij nam het nooit persoonlijk op. Dat is echt klasse!

Mijn andere heldin is Mae West; echt een power vrouw. Zij was een hele bekende actrice in de jaren ’30 en een succesvolle zakenvrouw. Ze schreef al haar teksten zelf.

Het succes van haar films maakte West zo machtig, dat ze op een gegeven moment een deel van de opbrengst van een film kon opeisen. Dit was destijds slechts weggelegd voor een handjevol sterren en zeker niet voor vrouwen.

Maar Shin Chan blijft mijn grote held.  Shin Chan is een Japanse cartoon over een 5-jarige jongen. Shin Chan heeft een eigen wil en is super bijdehand.  Als je een slechte dag hebt gehad en je wilt even nergens aan denken raad ik iedereen aan om Shin Chan te kijken. Je wordt er blij van. 

Is er nog iets wat je wil toevoegen? 

Niet veel. Ik wil alleen zeggen wees heel lief voor elkaar in deze moeilijke tijden. En probeer veel tijd door te brengen met familie en vrienden of met mensen waar je van houdt. And stay healthy and positive. 

Doe mee aan de discussie