Femke Akkerman

“inmiddels zit ik alweer in ‘de-ik-ga-als-een-jekko-fase’”

Naam:Femke Akkerman
Bedrijf:Your Creative Content Marketeer – The Creative Content Marketeer to make you shine online. Interim, Social Media, Video campaigns & Workshops
Woonplaats:Rotterdam

Nou Femke, doet onze RESET The WORLD jou nog een beetje shinen? Want dat is wat je doet he? “Creative content marketeer to make you shine online?”

Dat klopt. Al die ondernemers die op een (sociale) missie zijn of gewoon een goed aanbod hebben maak ik zichtbaar met behulp van persoonlijke video’s en opvallende social media campagnes. Die contentmarketing acties kunnen ze aan mij uitbesteden of ze leren het zelf door een van mijn (digitale) workshops te volgen. 

Maar laten we het even over jou hebben. Hoe is het met je? Je zat in zo’n ‘bléééééh-ik-weet-het-even-niet-meer-fase’ en baalde van jezelf dat je ‘even niet verder komt bui’?

Ja, op het moment dat jullie mij benaderden zat ik in die fase, maar inmiddels zit ik alweer in ‘de-ik-ga-als-een-jekko-fase’ hoor. Grote kans dat als je dit publiceert ik alweer in de ‘schiet-mij-maar-lek-fase’ zit. En zo jojo ik de weken wel door. Alsof ik heel enthousiast aan een marathon begin en bij de 41ste kilometer denk: “Getverderrie, wat een uitsloverij, niks voor mij. Kan iemand mij thuis afzetten, dan ga ik weer Netflixen.”

Toen de quarantainemaatregelen net waren aangekondigd vond ik dat best sneu voor mezelf: vrijgezel, zzp’er én een auto-immuunziekte. Dan heb je wel de drie ergste symptomen om de quarantaine-tijd in te gaan (dacht ik toen). Een periode vol eenzaamheid, ernstig ziek worden en een sober bestaan met droog brood en water lag in het verschiet. Uit een soort overlevingsstrategie en paniek zag ik tegelijkertijd allemaal leuke kansen en alternatieven en was ik niet te stoppen. Geen Latin feestjes? Dan maar Bachata-Live-lesjes op Instagram. Geen songfestival, dan maar een thuis-muziek-maak-challenge. De muren op mij af? Dan verf ik ze toch roze! 

Gekte alom afgewisseld met dagen van “bah, zwaar leven.”

Inmiddels gedij ik wel goed in deze tijd, wel in een soort continue onzekerheid en waar-gaat-dit-heen-stress-toestand, maar ik realiseer me dat er genoeg ondernemers zijn voor wie deze tijd echt andere koek is. Ik heb het wel een stuk rustiger maar ik vermaak me goed. Ik wandel wat af met mijn 2dehands Fitbit, heb een superband met mijn zus gekregen sinds de start van onze podcast  @sisterpreneurstories en heb nu eindelijk die digitale workshops online staan. Fijn ook dat ik nu weer dagelijks mijn vaste koffietentje Kopi Soesoe kan bezoeken, zodat ik mijn dagelijkse cappuccino-tax haal. 

Ben jij overigens nog tech-girl van de maand april geworden? Wij zagen dat je in je nopjes was met de nominatie.

Ja, dat ben ik geworden. Hoe leuk! Het prijzenpakket staat nog in de gang, want bij deze zakelijke Tik-Tok-Tech vlogger hoort natuurlijk een professionele unboxing-video. Coming soon…

Jij moet toch ongelofelijk in je nopjes zijn met alle online activiteiten in tijden van corona?

Yep, behoorlijk. Ik raad iedereen TikTok aan, het maakt niet uit hoe oud je bent, alleen al die filmpjes kijken, daar kikker je echt van op, zo geestig. Ik ben (en was al) veel online. Heb met mijn zus het Sisterpreneur Stories platform gestart waarbij we wekelijks live in gesprek gaan met een andere ondernemer en ik ben ook nog online bezig voor ZangExpress, een Rotterdams bedrijf met een digitale muziekmethode om kinderen muziekles te geven op basisscholen. Maar zodra ik ga wandelen blijft mijn telefoon thuis en ben ik minimaal 10.000 stappen offline. Even afkicken van al die notificaties en prikkels. 

Even dit: trotse Rotterdammert, verslaafd aan zakelijk vloggen en Instagram verhaaltjes, fenomenaal Bachatera ‘FemKeloke’ en je spreekt Spaans. Femke, dit verdient toch echt wel wat uitleg en vooral waarom toch?

Siiii papi, te explico.
Bachatera = Dame die Bachata danst
Bachata = Dans uit de Dominicaanse Republiek
Femke = Ik in vol Hollands glorie (Met Friese vader)
Ke Lo Ke = Hoe ze elkaar in de Dominicaanse Republiek begroeten
Bachatera FemKeLoKe = Die Hollandse dame met Friese roots die een Dominicaanse danst beoefent. (Volgens de Dikke van Dale)

16 jaar geleden stagegelopen in Midden-Amerika, verliefd geworden op de latin cultuur en leren dansen. Na Salsa kwam Bachata and the rest is historia. In deze video zie je me Bachata dansend met de Maas en Erasmusbrug op de achtergrond, want al die Bachateros mogen weten dat Rotterdam de mooiste stad van Holanda is. A dónde vas? A Rotterdam natuurlijk! 

Als Rotterdammert heb jij vast wel een aantal ondernemers gesproken die in nood zijn en onze hulp en aandacht verdienen. Welke drie nomineer jij en waarom? 

Energy Floors van o.a. de Sustainable Dance Floor. Zij hadden alles net in gereedheid gebracht om wereldwijd festivals langs te gaan om bezoekers los te laten gaan op een vrolijke vloer die tegelijkertijd duurzame energie opwekt. Een echt Rotterdams innovatief bedrijf dat wereldwijd opereert, maar nu een heel jaar festival-omzet in duigen ziet vallen. Gelukkig hebben ze ook een leuke beweegvloer voor basisscholen en vloeren voor in de openbare ruimte. Ik vind dat elke Rotterdamse basisschool zo’n vloer moet aanschaffen en dat de gemeente Rotterdam nadenkt over hoe ze de kinetische vloeren van Energy Floors z.s.m. in de openbare ruimte kunnen plaatsen. Want dit toffe Rotterdamse bedrijf met internationale allure mag niet verloren gaan. 

Bakkers- en bouwerswerkplaats Rotterdam

Lisette Magis runt deze sociale onderneming en zorgt ervoor dat mensen die om wat voor reden dan ook al jaren thuiszitten weer perspectief geeft door ze op te leiden als bakker of bouwer. Dat lukt haar fantastisch maar omdat zij met haar bakker ook afhankelijk is van de horeca, heeft ze het nu niet makkelijk. Ook dit bedrijf moet blijven, omdat het de kwetsbaren in de samenlevingen helpt. Wij Rotterdammers kunnen haar steunen door brood, koekjes, gebak bij haar te kopen en door haar te funden op GoFundMe.

Theater Walhalla en álle horecaondernemers op het Deliplein

Dit behoeft volgens mij geen uitleg, maar omdat ik weet dat deze artikelen wereldwijd gelezen worden; Deliplein op Katendrecht is het leukste pleintje van Rotterdam met het leukste theater (wel 2) en de lekkerste restaurantjes en koffiezaakjes. En ja, dat ik om de hoek woon, maakt mij niet minder objectief. 

Ook hebben we een rubriek ‘Corona Doeners’ (ja, je mag spieken) ben jij al een idee tegengekomen waarvan je dacht, zo dan!  En nee, niet eentje die er al op staat. 

Zo dan! Nou, dan wijs ik toch naar mijn buurman Lorenzo Elstak van Platform Katendrecht die met heel zijn mooi-zijn op een hoogwerker onze oudere medemens laat dansen op hun balkons. Coca-Cola Light Break!! Als dat je dag niet maakt! Zie Platform Katendrecht

Met betrekking tot Sisterpreneur Stories, welke ondernemers staan er nog op je to-do lijstje? 

Gery Mendes, Howard Komproe, Fleur Bakker, Jaime Jorba Bos en iemand van jullie redactie, welke vrijdag mogen we inplannen? Ondernemers die dit lezen en hun ondernemersvisie, struggles of persoonlijke verhaal willen delen, mogen zich melden trouwens. 

Wij geven het toe, we zitten in een kiloklappers periode met de corona. Niet voor jou, maar meer voor ons zelf. Bij welke patatzaak in Rotterdam haal je de lekkerste patat en welke snacks moeten we daarbij nemen Femke? En als je geen friet eet -wat hip schijnt te zijn- wat stort jij dan ter vermaak in je maag?

Niet zoveel eigenlijk, want ik ben hip en was daardoor 4 maanden geleden al begonnen met een gezonde leefstijl. Wel nadat mijn moeder aangaf dat die dikke pens van mij echt niet meer kon. Gelukkig kon ik die gezonde leefstijl voortzetten in de quarantainetijd en ben ik nu al ruim 7 kilo kwijt. Met dank aan mijn FitBit waarmee ik dagelijks minimaal 10.000 stappen zet. 

Er heeft zich wel net een nieuwe frietzaak – die heel toepasselijk ‘verse friet’ heet – naast mijn huis gevestigd en dat maakt het er niet makkelijker op. Maar in het kader van #supportyourlocals (niet omdat ik het zo graag eet hè?) haal ik daar nog regelmatig een klein frietje (die overigens behoorlijk groot uitpakt), maar dan wel met mijn eigen halvanaise (waarvan ik dan 2 keer zoveel op mijn bord kwak). 

Is er nog iets wat je kwijt wil?

Nog minimaal 2,7 kilo. 

Doe mee aan de discussie

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .